Tomatenrisotto
met geroosterde courgette, paprika en pijnboompitten
Deze verantwoorde vegan risotto gaat er zowel als lunch of als avondeten goed in. De romige arboriorijst wordt in rode wijn, knoflook en rode uien gekookt. Vervolgens is er - om een rijke kaassmaak te krijgen - voedingsgist toegevoegd. Verse basilicum door de risotto, afgetopt met geroosterde cherrytomaatjes en knapperige pijnboompitten maken dit gerecht compleet. Voor extra vitamines worden geroosterde paprika en courgette erbij geserveerd.
Ingrediënten: 34% tomatensaus (water, 18% tomaat, rode ui, rode wijn, olijfolie, tomatenpuree, maïszetmeel, specerijen, gistextract, basilicum, zeezout), 29% risottorijst (water, rijst), 12% cherrytomaat, 10% courgette, 10% paprika, 4,2% pijnboompitten, olijfolie, zwarte peper, zeezout, melkzuurbacteriën.
Voedingswaarde per portie
Ingrediëntenlijst
Geproduceerd in een omgeving waar ook pinda’s, noten, soja, tarwe, eieren, melk, zeevruchten (schaaldieren en vis), sesam, sulfieten en mosterd worden verwerkt.Rijst
Measurement:
Cherrytomaten
Measurement:
Courgette
Measurement:
Paprika
Measurement:
Pijnboompitten
Measurement:
Tomaat
Measurement:
Rode ui
Measurement:
Rode wijn
Measurement:
Olijfolie pomace
Measurement:
Tomatenpuree
Measurement:
Maiszetmeel
Measurement:
Specerijen
Measurement:
Gistextract
Measurement:
Basilicum
Measurement:
Zeezout
Measurement:
Zwarte peper
Measurement:
Zo geniet je er op z'n best van:
- 1
Magnetron (800W): Verwijder de kartonnen sleeve. Open de folie gedeeltelijk om het cupje uit de maaltijd te halen en vouw de folie terug. Plaats het bakje in de magnetron en verwarm de maaltijd gedurende 3,5 minuten. Laat de maaltijd daarna nog 1 minuut rusten voor het verwijderen van de folie. Pas bij het openen op voor vrijkomende damp. Voeg de inhoud van het cupje toe aan de maaltijd.
- 2
Oven (170˚C): Verwarm de oven voor. Verwijder de kartonnen sleeve. Open de folie gedeeltelijk om het bijgevoegde cupje uit de maaltijd te halen en vouw de folie terug. Plaats het bakje in een voorverwarmde oven en verwarm de maaltijd gedurende 20 minuten in de oven. Laat de maaltijd daarna nog 1 minuut rusten voor het verwijderen van de folie. Pas bij het openen op voor vrijkomende damp. Voeg de inhoud van het cupje toe aan de maaltijd.
Voedingswaarde per portie
Geniet van verse maaltijden, samengesteld door diëtisten. Aantal maaltijden wijzigen, week overslaan of duik je zelf weer vaker de keuken in? Regel het met de app.